skip to navigation
Coscia Moos Architecture Launches Newly Designed Website

Coscia Moos Architecture Launches Newly Designed Website

Coscia Moos Architecture is pleased to announce the launch of our newly redesigned website, www.cosciamoos.com. The website, designed and created by Peer Pressure Creative, features an updated clean appearance with a focus on imagery and ease of site navigation. The new design offers users the ability to easily explore the Coscia Moos Architecture website while viewing our extensive design portfolio. New to the website is further integration with social media, allowing users to share news or images to individual social media accounts. The website is also available on mobile creating a universal and seamless web experience. We hope you enjoy the new website and look forward to hearing your comments and thoughts!

Coscia Moos Architecture wins AIA Philadelphia Merit Award Coscia Moos Architecture wins AIA Philadelphia Merit Award

Coscia Moos Architecture wins AIA Philadelphia Merit Award

Our project, Hamilton Court Amenities Building, has won an AIA Philadelphia Merit Award in the Unbuilt Category.

Post Brothers Apartments wanted to build an amenities building for Hamilton Court and requested a glass box with a pool on the roof. In response, we envisioned a different concept and fashioned clay models of an angular, sculptural building. Several design iterations produced multiple, angled planes over a rectangular base. The design team lightened the massing by encasing the form in glass and metal.

The final design is a two-story, 8,500sf building. The ground floor has two, street-facing retail spaces. A 2,500sf gym for tenants is located on the second level, along with an outdoor swimming pool. A sun deck is located on the roof, overlooking the pool. Hamilton Court residents can access the gym and terraces using a staircase or elevator.

The building-streetscape interaction is a critical component of the design. The two retail spaces are enclosed in a glazed curtain wall that wraps around three sides of the building. The curtain wall stretches to the second floor, and a perforated aluminum screen veils this level. To the west, the glass panes are set vertically. To the east, horizontal glass panes are framed by deep horizontal mullions and display views of the courtyard and residential housing. At strategic points, the screen is cut back to allow views of the interior and out to the street. At night, the screen is lit, allowing the interior to glow.

Conventional columns have been removed from the street level. The second floor rests on 4 V-shaped pipe columns, contrasting against the masonry mass of the pool. The screen rests delicately on the roof, tied back on stainless steel struts connected though integral clips to the curtain wall vertical mullions. A shift in the geometry of the screen allows for stairway passage between the glazed curtain wall, screen, and steel structure.

Aqimero Opens at the Ritz-Carlton Aqimero Opens at the Ritz-Carlton Aqimero Opens at the Ritz-Carlton

Aqimero Opens at the Ritz-Carlton

In conjunction with LW Design of Dubai, Coscia Moos Architecture was hired by the Ritz-Carlton Hotel in Philadelphia to renovate their lobby restaurant into Aqimero, a Richard Sandoval restaurant. The restaurant is located in the iconic marble lobby, which is modeled after the Pantheon in Rome. The design challenge was to maintain the historicity of the space while updating it for Chef Sandoval’s show kitchen. A wood-burning grill is housed behind glass and visible from most seats in the restaurant. Aqimero officially opens on June 23, 2016.

Coscia Moos Architecture Commissioned to Design Addition to Rutger’s University Braun Laboratory

Coscia Moos Architecture Commissioned to Design Addition to Rutger’s University Braun Laboratory

Rutgers University has commissioned Coscia Moos Architecture to design an addition to the Braun Laboratory, part of the Waksman Institute for Microbiology. The Institute, located at the Busch campus in Piscataway, New Jersey, continues to expand its research program, requiring additional space.

Rutgers University wants to limit the impact of construction on lower floors for reasons of ongoing research. In response, Coscia Moos Architecture devised an innovative construction plan. The first and second floors of the Braun Laboratory will be shut down for eight weeks while the floor slab, framing, and building systems are constructed. The interior fit-out, exterior cladding, and roof will be built after the lower floors reopen.

This project is currently in design.